DANS

STREETDANCE

– Denna kurs sker utan stänger.

Nivå 1 & 2

Streetdance är samlingsnamnet på en mängd olika stilar som bland annat hiphop, popping, locking, breaking samt nyare stilar som New School och Commercial. I denna kurs har vi stort fokus på rytm och att hitta känslan i musikens tydliga taktslag. Här använder vi rörelser från hiphopens lite mer bestämda stil blandat med lekfulla influenser från dancehall. Lägg till en stor dos attityd och personlighet i dansandet så blir allt mycket roligare!

På klasserna oavsett nivå ingår också lite styrka och stretch.

Obs! Klädsel och skor:

Valfria mjuka kläder, löst eller tight – det bestämmer du själv! Till skillnad från övriga kurser på GironPole är det i Streetdance bra om innesneakers används. Dessa bör helst ha slät sula  – detta för att kunna glida, snurra, hoppa, hålla balans på exempelvis hälarna, samt för att skor är skonsammare för fötter och ben i denna stil där det kan hoppas, studsas och stampas en hel del på hårt golv.

POLE FLOWS & COMBOS – kommer ges som enstaka Drop-in under vårterminen!

Här får du chans att uttrycka dig med dans på golvet likväl som på stången! Denna kurs hämtar influenser från modern/nutida dans, och är ett bra komplement till de som dansar poledance då klasserna innefattar mycket floor work – dvs. dans/rörelse med hela kroppen nära golvet. När vi tränar på att smidigt ta oss ned och upp från golvet kan vi skapa ett större ’flow’ i vårt dansande.

I kursen snurrar vi, gör små lyft från marken, lutar mot, trycker ifrån eller drar oss till stängerna. Trick och poser kan under kursen involvera bl. a. enklare underarmsstående, handstående, enklare kullerbyttor, skulderstående. Här kan polestången vara till bra hjälp i dessa balansövningar.

En del moment återkommer (då repetition är bra), men varje klass består av olika kombinationer till olika musik.

Ibland improviserar eller ”freestylar” vi också under klass för att lära känna vårt eget uttryck när vi dansar. Här finns ett lekfullt klimat!