DANS

STREETDANCE

– Denna kurs sker utan stänger.

Nivå 1 & 2

Streetdance är samlingsnamnet på en mängd olika stilar som bland annat Dancehall, Hiphop, Popping, Locking, Breaking, Waacking samt nyare stilar som New School och Commercial. I denna kurs har vi stort fokus på rytm och att hitta känslan i musikens tydliga taktslag. Här använder vi rörelser från hiphopens lite mer bestämda stil blandat med lekfulla influenser från dancehall. Lägg till en stor dos attityd och personlighet i dansandet så blir allt mycket roligare!

Obs! Klädsel och skor:

Valfria mjuka kläder, löst eller tight – det bestämmer du själv! Till skillnad från övriga kurser på GironPole är det i Streetdance bra om innesneakers används. Dessa bör helst ha slät sula  – detta för att kunna glida, snurra, hoppa, hålla balans på exempelvis hälarna, samt för att skor är skonsammare för fötter och ben i denna stil där det kan hoppas, studsas och stampas en hel del på hårt golv.

Workshops nedan som ges som enstaka Drop-in under vt 2018!

SPINNY COMBOS

Här sätter vi stången på Spin Mode, dvs. stången snurrar fortare och ställer krav på vår förmåga att sitta fast och att justera och beräkna farten med våra rörelser.

CONTEMPORARY POLE

Här får du chans att uttrycka dig med dans på golvet likväl som på stången! Denna kurs hämtar influenser från modern/nutida dans, och är ett bra komplement till de som dansar poledance då klasserna innefattar mycket floor work – dvs. dans/rörelse med hela kroppen nära golvet. När vi tränar på att smidigt ta oss ned och upp från golvet kan vi skapa ett större ’flow’ i vårt dansande.

Ibland improviserar eller ”freestylar” vi också under klass för att lära känna vårt eget uttryck när vi dansar. Här finns ett lekfullt klimat!

POLESTYRKA