INSTRUKTÖRER

JENNY BALDEMAR, studioägare, danslärare, poledanceinstruktör

_DSC4534-3
Foto: Zala Pezdir

Jag valde hösten 2017, 35 år gammal, att följa min dröm, dvs. att starta en egen dansstudio i min hemstad Kiruna. I bagaget har jag en ettårig danshandledarlinje från Balettakademin i Umeå, samt en fyraårig danspedagogutbildning från DOCH (Dans- och cirkushögskolan) i Stockholm. Efter att ha undervisat barn, ungdomar och vuxna på gymnasium, dansskolor och kulturskolor runtom i Umeå, Eskilstuna och Stockholm sedan 2009 hamnade jag till sist i Kiruna – där jag en gång under 90-talet började dansa hemma framför spegeln. Efter några år på Kulturskolan i Kiruna såg jag att det fanns ett behov av dans även för vuxna och det ville jag vara med och bidra till!

Poledance kom in i mitt liv efter en rolig möhippa jag var på i Stockholm 2013. Året efter gick jag en nybörjarkurs som sedan ledde till att jag köpte en egen stång. I början använde jag poledance som en träningsform vid sidan av min övriga dansundervisning, och det är nu efter några års förkovran i ämnet jag valt att ta steget och sprida den härliga dansstilen och träningsformen till alla Kirunabor.

IMG_20171103_161809_340
Foto: Zala Pezdir

2017 gjorde jag en resa till Australien där jag tog min Pole Instructors Degree Level 1 på Pole Play Studios i Cairns. Ytterligare träningserfarenheter och inspiration hämtade jag  på studios i såväl Darwin som runtom i flera städer på Nya Zeeland. Jag har även tränat på två olika poledancestudios i Stockholm under vårterminen 2017, så en del inspiration hämtar jag även från Sverige.

Utbildning

  • 2003-2004 Danshandledarlinjen, Balettakademin Umeå
  • 2005-2009 Danspedagogutbildningen, Dans och cirkushögskolan Stockholm
  • 2017 Poledance Instructors Level 1-2, Pole Play Studios, Cairns, Australien
  • 2017 Dansterapi DMTT-metoden, Stockholm

Arbetserfarenhet

  • 2009-2010 Danspedagog (danslinjen), St Eskils gymnasium, Eskilstuna. Let’s Move dansstudio Eskilstuna.
  • 2011 Lasse Kühlers Dansskola, Stockholm. Solna Kulturskola, Stockholm.
  • 2011-2017 Danslärare, Kulturskolan Kiruna

MALIN MATTSSON, poledanceinstruktör

_DSC4679
Foto: Zala Pezdir

Jag är en 33 årig kvinna som under början av 2017 förälskade mig i Poledance. Jag har sedan 2017 tränat på GironPole Studio som en av Jennys elever. Poledance är för mig den roligaste formen av träning som jag har utövat. Det är för mig den perfekta blandningen av både styrka-, och koordinations träning för hela kroppen, att få jobba med koreografi och den mentala utmaningen att hela tiden skapa nya mål för att klara nya moment/ trick. Jag har tidigare tränat tennis, löpning, styrketräning och under en kortare period dansat balett. Nu är jag igång med att undervisa i Poledance på nybörjarnivåerna och tycker det är jättekul att få lära ut någonting som jag själv brinner för. Jag hoppas kunna förmedla en inspirerande energi på mina klasser! Välkomna!

ELIN BLIND, poledanceinstruktör

_dsc4702
Foto: Zala Pezdir

Jag är en kvinna på 27 år som kommer från Kiruna och fann denna spännande sport för drygt 3,5 år sedan när jag bodde i Umeå. Anordnade en möhippa för en av mina nära vänner och då testade vi på poledance, efter det var jag helt fast! Började med att gå kurser på Polefit i Umeå där jag tränade i ca 1,5 år innan jag flyttade hem till Kiruna. Sedan jag började med poledance så har jag fått en helt annan kroppskontroll än jag hade tidigare och det jag verkligen gillar med denna träningsform är att hela kroppen får jobba, från tårna ända ut ifingrarna. Jag inspireras och motiveras av att det alltid finns något nytt att lära sig, allt ifrån nya trick till att finjustera detaljer i redan inlärda trick. Jag ser fram emot att sprida det vidare till mina kommande elever!

CELINE DEBRAS, vikarierande poledanceintruktör

_DSC5018
Foto: Zala Pezdir

Jag är en 31-årig tjej som alltid funnit glädje och energi i dans och löpning. Poledance kom in i mitt liv i Kiruna 2013 tack vare Jenny. Året efter gick jag en intensivkurs för nybörjare som sedan ledde till att jag köpte en egen stång. Det jag gillar med Poledance är att jag har haft möjlighet att träna under båda mina graviditeter. Styrkeövningar såväl som teknik har jag kunnat anpassa utefter min kropp under graviditetens olika stadier. Löpning är min andra energi booster. I bagaget har jag en marathon och flera små lopp. Då jag själv har upplevt att träna hjälper för att orka ta hand om barnen och för att hitta igen sin egen kropp så känns det kul att då och då få undervisa på studion!