INSTRUKTÖRER

JENNY BALDEMAR, studioägare, danslärare, poledanceinstruktör

IMG_20171103_130043_275
Foto: Zala Pezdir

Jag valde hösten 2017 att följa min dröm, dvs. att starta en egen dansstudio i min hemstad Kiruna. I bagaget har jag en ettårig danshandledarlinje från Balettakademin i Umeå, samt en fyraårig danspedagogutbildning från DOCH (Dans- och cirkushögskolan) i Stockholm. Efter att ha undervisat barn, ungdomar och vuxna på gymnasium, dansskolor och kulturskolor runtom i Umeå, Eskilstuna och Stockholm sedan 2009 hamnade jag till sist i Kiruna – där jag en gång under 90-talet började dansa hemma framför spegeln på Porfyrvägen.

Under mina sex år av dansundervisning på Kulturskolan i Kiruna har jag hunnit få en del förfrågningar från vuxna om jag håller danskurser för de som är över 25 år gamla. Därför känns det otroligt roligt att få berätta för alla att nu finns chansen!

Poledance kom in i mitt liv efter en rolig möhippa jag var på i Stockholm 2013. Året efter gick jag en nybörjarkurs som sedan ledde till att jag köpte en egen stång. I början använde jag poledance som en träningsform vid sidan av min övriga dansundervisning, och det är nu efter några års förkovran i ämnet jag valt att ta steget och sprida den härliga dansstilen och träningsformen till alla Kirunabor.

IMG_20171103_161809_340
Foto: Zala Pezdir

2017 gjorde jag en resa till Australien där jag tog min Pole Instructors Degree Level 1 på Pole Play Studios i Cairns. Ytterligare träningserfarenheter och inspiration hämtade jag  på studios i såväl Darwin som runtom i flera städer på Nya Zeeland. Jag har även tränat på två olika poledancestudios i Stockholm under vårterminen 2017, så en del inspiration hämtar jag även från Sverige.

 

Utbildning

2003-2004 Danshandledarlinjen, Balettakademin Umeå

2005-2009 Danspedagogutbildningen, Dans och cirkushögskolan Stockholm

2017 Poledance Instructors Level 1-2, Pole Play Studios, Cairns, Australien

2017 Dansterapi DMTT-metoden, Stockholm

Arbetserfarenhet

2009-2010 Danspedagog (danslinjen), St Eskils gymnasium, Eskilstuna. Let’s Move dansstudio Eskilstuna.

2011 Lasse Kühlers Dansskola, Stockholm. Solna Kulturskola, Stockholm.

2011-2017 Danslärare, Kulturskolan Kiruna

 

CELINE DEBRAS, kursledare för MammaWorkout, vikarierande poledanceintruktör

20181016_175754

Jag är en 31-årig tjej som alltid funnit glädje och energi i dans och löpning. Poledance kom in i mitt liv i Kiruna 2013 tack vare Jenny. Året efter gick jag en intensivkurs för nybörjare som sedan ledde till att jag köpte en egen stång. Det jag gillar med poledance är att jag har haft möjlighet att träna under båda mina graviditeter. Styrkeövningar såväl som teknik har jag kunnat anpassa utefter min kropp under graviditetens olika stadier. Löpning är min andra energi booster. I bagaget har jag en marathon och flera små lopp.

Att skaffa barn gjorde att jag blev intresserad av gravida och nyblivna mammors kroppar, därför gick jag på MammaMage kurs i Stockholm 2018. Jag vill hjälpa andra kvinnor som fött barn att hitta tillbaka till formen, men också de som stött på komplikationer i efterhand i och med sin graviditet,  eller de som kanske aldrig kommit igång med träning i sitt liv – oavsett barnfödsel eller inte. Då jag själv har upplevt att träna hjälper för att orka ta hand om barnen och för att hitta igen sin egen kropp så känns det kul att få bidra med MammaWorkout på GironPole!