INSTRUKTÖRER

JENNY BALDEMAR, studioägare, danslärare, poledanceinstruktör

IMG_20171103_130043_275
Foto: Zala Pezdir

Jag valde hösten 2017 att följa min dröm, dvs. att starta en egen dansstudio i min hemstad Kiruna. I bagaget har jag en ettårig danshandledarlinje från Balettakademin i Umeå, samt en fyraårig danspedagogutbildning från DOCH (Dans- och cirkushögskolan) i Stockholm. Efter att ha undervisat barn, ungdomar och vuxna på gymnasium, dansskolor och kulturskolor runtom i Umeå, Eskilstuna och Stockholm sedan 2009 hamnade jag till sist i Kiruna – där jag en gång under 90-talet började dansa hemma framför spegeln på Porfyrvägen.

Under mina sex år av dansundervisning på Kulturskolan i Kiruna har jag hunnit få en del förfrågningar från vuxna om jag håller danskurser för de som är över 25 år gamla. Därför känns det otroligt roligt att få berätta för alla att nu finns chansen!

Poledance kom in i mitt liv efter en rolig möhippa jag var på i Stockholm 2013. Året efter gick jag en nybörjarkurs som sedan ledde till att jag köpte en egen stång. I början använde jag poledance som en träningsform vid sidan av min övriga dansundervisning, och det är nu efter ca tre års förkovran i ämnet jag valt att ta steget och sprida den härliga dansstilen och träningsformen till alla Kirunabor.

IMG_20171103_161809_340
Foto: Zala Pezdir

2017 gjorde jag en resa till Australien där jag tog min Pole Instructors Degree Level 1 på Pole Play Studios i Cairns. Ytterligare träningserfarenheter och inspiration hämtade jag  på studios i såväl Darwin som runtom i flera städer på Nya Zeeland. Jag har även tränat på två olika poledancestudios i Stockholm under vårterminen 2017, så en del inspiration hämtar jag även från Sverige.

 

 

Utbildning

2003-2004 Danshandledarlinjen, Balettakademin Umeå

2005-2009 Danspedagogutbildningen, Dans och cirkushögskolan Stockholm

2017 Poledance Instructors Level 1-2, Pole Play Studios, Cairns, Australien

2017 Dansterapi DMTT-metoden, Stockholm

Arbetserfarenhet

2009-2010 Danspedagog (danslinjen), St Eskils gymnasium, Eskilstuna. Let’s Move dansstudio Eskilstuna.

2011 Lasse Kühlers Dansskola, Stockholm. Solna Kulturskola, Stockholm.

2011-2017 Danslärare, Kulturskolan Kiruna

 

EVA SVANEBLOM, yogalärare, danslärare, koreograf

20171202_163231.jpg

När jag började gymnasiet flyttade jag från min hemort Kalix till Luleå för att gå danslinjen på Estetiska gymnasiet där. Nära skolan fanns en yogastudio där jag upptäckte en fantastiskt kul och utvecklande träningsform för både kropp och sinne! Sedan dess har dansen och yogan gått hand i hand för mig. Yogan följde med mig genom min professionella dansutbildning som jag gick i München, Tyskland och senare följde den även med mig in i arbetslivet som dansare.
”Yogan har hjälpt mig att hitta verktyg att balansera upp min kropp och hjälpt mig hålla mig skadefri. Dansen bidrar till yogan med kreativitet och glädje i rörelse.”
2016 tog jag så steget att gå en lärarutbildning i yoga. Jag åkte till Indien för en väldigt intensiv, väldigt givande träning och blev därmed licenserad yogalärare. Efter utbildningen bodde jag i Bryssel, Belgien där jag fick turen att ganska snart efter min yogautbildning börja undervisa mycket. Det var så väldigt fint att kunna dela med sig av yogan till andra som också gillade den roliga utmaningen det är att ställa sig på yogamattan.
Det är med stor glädje som jag nu också undervisar Yogapole på GironPole! Jag hoppas att du vill komma och upptäcka denna yogaform tillsammans med mig!