STRETCH / STYRKA / MAMMAWORKOUT

STRETCH Backbends / Ben

Öka din rörlighet, ge musklerna sin fulla längd. Inom poledance finns en del trick som ställer högre krav på flexibilitet, framför allt i rygg och ben. Denna kurs ger dig verktygen till att uppnå en större rörlighet främst i dessa partier. Töjande stretch handlar om att tillåta sig stanna kvar i och att slappna av i en position under flertalet minuter. Andningen är betydelsefull, då en djupare sådan kan ta oss närmare det meditativa tillstånd som hjälper oss att komma över gamla spärrar.

På klasserna använder vi oss av klossar, band, vägg, ribbstol, polestänger, golvet, och varandra i par emellanåt.

POLESTYRKA med och utan stång

– ges som Drop-in klass då och då! 

Maxa din styrka! Lyft din egen kroppsvikt på olika sätt, arbeta upp stabilitet och uthållighet i hela kroppen. Kondition varvas med statisk styrketräning. Många gånger är hela kroppens muskulatur med och jobbar. Klassen ges mestadels i form stationsträning, men upplägget kan variera och övningarna förnyas regelbundet under kursomgången.

Vi använder bland annat polestängerna, ribbstol, bosuboll, lättare hantlar, gummiband, foamrollers, yogamattor och ibland även varandra som både motstånd och stöd. Hela kroppen får en omgång varje tillfälle!

MAMMA-WORKOUT (med och utan stång)

MammaWorkout är för nyblivna mammor och personer som har inte tränat på länge och vill komma igång med träning på ett skonsamt sätt. I denna kurs har vi stort fokus på hur man tränar de inre djupa musklerna. Ingen förkunskap krävs bara du kan knipa. Det finns ingen maxkraft i träningen. Målet är istället att bygga upp kondition, rörlighet och styrka med hjälp av egen kroppsvikt, olika träningsredskap och lite grunder från poledancing på nybörjarnivå.

Man får ta med sitt spädbarn. Klädsel som krävs är shorts som slutar ovanför knäna. Vi börjar passen med en uppvärmning där vi går igenom hela kroppen.  Övningar utmanar rörlighet och balans. Efter detta tränas styrka för bäcken/höft, bål, ben, fötter, axlar och armar. På varje pass ingår ett par nybörjare poledance-trick eller danssteg som vi sätter ihop allteftersom. Alla klasser avslutas med en kortare nedvarvning.