STRETCH / YOGA / STYRKA

STRETCH Backbends / Ben

Öka din rörlighet, ge musklerna sin fulla längd. Inom poledance finns en del trick som ställer högre krav på flexibilitet, framför allt i rygg och ben. Denna kurs ger dig verktygen till att uppnå en större rörlighet främst i dessa partier. Töjande stretch handlar om att tillåta sig stanna kvar i och att slappna av i en position under flertalet minuter. Andningen är betydelsefull, då en djupare sådan kan ta oss närmare det meditativa tillstånd som hjälper oss att komma över gamla spärrar.

På klasserna använder vi oss av klossar, band, vägg, ribbstol, polestänger, golvet, och varandra i par emellanåt.

YOGAPOLE

Klasserna i Yogapole baseras på Vinyasa Flow yoga där vi på ett dynamiskt sätt går igenom och övar klassiska yogapositioner blandat med rörelse och andning. Klasserna byggs upp successivt med en lugnare uppvärmning, en mer aktiv mitt och sedan stretch och nedvarvning. Vi jobbar även med Pranayama, andningsövningar för att uppnå olika mål såsom att värma upp kroppen, stödja våra Asanas (positioner) och för att balansera och varva ner kroppen.

Styrka, smidighet och upptäckarlust i en och samma klass utlovas. Vi använder oss av olika hjälpmedel såsom block, stretchband och polestänger för att komma djupare in i positionerna, hitta rätt placering i kroppen och för att väcka vår leklust och glädje.

Det finns yogamattor att låna i studion.

POLESTYRKA – Kommer att ges som Drop-in klass i vår! 

Maxa din styrka! Lyft din egen kroppsvikt på olika sätt, arbeta upp stabilitet och uthållighet i hela kroppen. Kondition varvas med statisk styrketräning. Många gånger är hela kroppens muskulatur med och jobbar. Klassen ges mestadels i form stationsträning, men upplägget kan variera och övningarna förnyas regelbundet under kursomgången.

Vi använder bland annat polestängerna, ribbstol, bosuboll, lättare hantlar, gummiband, foamrollers, yogamattor och ibland även varandra som både motstånd och stöd. Hela kroppen får en omgång varje tillfälle!