VANLIGA FRÅGOR / RIKTLINJER

Vad ska man ha på sig? Hur anmäler man sig? Hur lång är en klass? Jag har missat flera tillfällen pga. sjukdom, kan jag ta igen dessa?

Hittar du inte svar på din fråga här nedanför om poledance, kurser, lokalen etc, kan du maila den till Jenny på gironpolestudio@gmail.com

1. Lektionsuppbyggnad

2. Förkunskaper

3. Kläder

4. Open Pole (Egenträning)

5. Anmälan, betalning

6. Omklädningsrum, faciliteter

7. Sjukdom, skador, graviditet samt uppehåll/avbrott

8. Rabatter, reducerade priser

1. LEKTIONSUPPBYGGNAD

1.1 VAD GÖR MAN PÅ EN POLEDANCE- OCH DANSKLASS?

Poledance- och dansklasserna hos GironPole har liknande upplägg:

Vi börjar med en kortare uppvärmning där vi går igenom hela kroppen. Efter detta tränas styrka och teknik, vi repeterar eller går igenom nya poletrick eller danssteg. På poleklasserna ”värmer” vi genom dessa övningar upp den stång vi ska dansa på, det ökar säkerheten, dvs. minskar skaderisken. Mot slutet av klassen sätter vi samman flera trick eller danssteg till längre kombinationer eller en dansrutin. Alla klasser avslutas med en kortare nedvarvning.

1.2 HUR LÅNG ÄR EN KLASS?

Samtliga klasser hos GironPole Dans- och träningsstudio är 60 minuter långa om inget annat anges.

2. FÖRKUNSKAPER

2.1 BEHÖVER JAG VARA STARK, VIG ELLER DUKTIG PÅ DANS FÖR ATT GÅ EN KURS PÅ GIRONPOLE?

Nej. Ingen som går på nybörjarnivå behöver ha förkunskaper inom vare sig poledance, dans eller träning. Vi bygger upp detta successivt i kurserna. Om ingen nivå omnämns i kursbeskrivningen betyder det att den är öppen för alla, oavsett erfarenhet.

När det gäller högre nivåer i kurser är det dock bra om du tittar på respektive nivåindelningar som finns i kurserna, eller frågar kursledaren vilka krav som ställs på erfarenhet.

2.2 KAN JAG BYTA NIVÅ ELLER KURS UNDER PÅGÅENDE KURSPERIOD?

Ja, det kan i vissa fall gå. Kontakta studioägare Jenny Baldemar på gironpolestudio@gmail.com så diskuterar vi en individuell lösning för dig.

3. VILKA KLÄDER SKA MAN DANSA I?

På alla klasser där vi använder stänger är det en fördel att ha korta (och stretchiga) shorts och sporttop, gärna i form av linne eller sport-BH. Detta är för att frigöra fästpunkter på ben, knäveck, armar, armhålor, och midja. Under uppvärmningen går det bra med överdragskläder såsom långbyxa eller långärmad tröja om du vill ha det.

Vi dansar barfota, men vill du kan du ha sockar med in i salen ifall detta behövs i dansandet.

Kom även ihåg att ha med vattenflaska (ett tips är att märka den med ditt namn!)

För lämplig klädsel i övriga kurser, se respektive kursbeskrivning.

4. OPEN POLE / EGENTRÄNING

Du kan utöver din lektion komma och träna själv i studion (utan en instruerande lärare i salen) på flera olika tider i veckan som passar dig. Alla träningsredskap finns till förfogande i studion för uppvärmning, styrketräning, poledance och stretch. När du går minst en polekurs på GironPole Dans- och träningsstudio är också egenträningen (OP) inom samma kursperiod kraftigt rabatterad.

Vanligtvis ligger det alltid ca tre Open Pole pass utplacerade i veckans schema. Ett Open Pole pass är 60-120 min långt om inget annat anges.

Har du polat tidigare och vistas endast tillfälligt i Kiruna? Kan du som har tidigare poleerfarenhet inte gå någon kurs pga arbete/utbildning/familjesituation etc.? Träna på egen hand i studion! Se priser nedan för periodkort för Open Pole:

Enstaka OP-klipp 100 kr

Periodkort 4 veckor 500 kr

Periodkort 8 veckor 1000 kr

Klippkort á 10 klipp (gäller i 6 mån från inköpsdatum): 500 kr

Regeln för alla som tränar på Open Pole-tiderna i studion är att de måste styrka någon form av tidigare polerfarenhet.

5. ANMÄLAN, BETALNING

5.1 JAG VILL GÅ EN KURS, WORKSHOP ELLER BOKA ETT EVENT HOS ER. HUR ANMÄLER JAG MIG?

Anmälan till alla kurser, klasser och workshops sker via e-post till gironpolestudio@gmail.com eller via ifylld anmälningsblankett på plats i studion. Om du skickar in anmälan via e-post behöver Jenny för att kunna registrera dig: Ditt för- och efternamn, postadress, personnr, telefonnr och epostadress. Ange också den valda kursens eller kursernas namn. En faktura skickas sedan ut via e-post.

När betalningen kommit in är du registrerad och får en bekräftelse via den e-post du angivit tidigare.

Obs! I kurser med hög förfrågan gäller först till kvarn. Turordningen, om det blir eventuell kölista, organiseras efter när epostmeddelandena/blanketterna kommit in. Om lång kölista bildats i någon specifik kurs kan det bli aktuellt att starta upp en till likadan kurs. Minst sex personer behövs för att starta en ny kurs och alla kurser rymmer max 12 pers.

5.2 VILKA BETALNINGSSÄTT ACCEPTERAR STUDION?

GironPole accepterar Swish, kontanter eller insättning via bankgironummer.

Swish: 1233983152 (märk betalningen med vad du köpt: namn på kurs, drop-in pass,  tröjas färg + storlek, annan produkt etc.)

Bankgiro: 459 – 4479 (märk betalningen med ditt för- och efternamn, eller en förkortning av det)

Efter betalningen av en kurs är du registrerad som medlem på GironPole Dans- och träningsstudio. Använd fakturan som underlag för friskvårdsbidrag, vid kontant betalning med Swish kan du vid begäran få kvitto på köpet.

6. OMKLÄDNINGSRUM, FACILITETER

Utöver danssalen är GironPole utrustat med ett omklädningsrum, en toalett och en liten shop med försäljning av träningskläder och artiklar.

7. SJUKDOM

7.1 JAG HAR MISSAT KLASSER DÅ JAG VAR SJUK, FÅR JAG TA IGEN DET?

Om du skulle missa en klass pga. sjukdom eller enstaka frånvaro går det att ta igen den på en av de andra klasserna som erbjuds på schemat inom den 8-veckorsperiod som din kurs pågår. Detta gäller så länge klasserna har liknande svårighetsgrad som din egen. Anmälan är bindande och tyvärr kan du inte få pengar tillbaka om du själv missar flera klasser inom din egen period. Det går heller inte att spara tillfällen från en kursperiod till en annan.

7.2 JAG ÄR SKADAD SEDAN TIDIGARE. / JAG ÄR GRAVID.

– KAN JAG DANSA?

På GironPole Dans- och träningsstudio får alla dansa oavsett förutsättningar. Den dans och de träningsövningar vi presenterar ska vara anpassade utifrån gruppdeltagarnas fysiska och tekniska nivå. I början på kursen är det bra om du informerar om tidigare skador, ev. överrörlighet eller graviditet samt hur du av läkare/fysioterapeut blivit rådd att göra.

– All dans och träning på studion sker på egen risk.

Det kan vara bra om du är försäkrad via ditt arbete eller privat gällande fritid eller ser över en olycksfalls- eller sjukvårdsförsäkring om du är osäker. Studion frånsäger sig också ansvaret för hur elever ska hantera tidigare skador samt huruvida du som är gravid kan göra vissa rörelser eller träningsövningar. Oavsett åkomma eller tillstånd: rådgör med läkare, sjukgymnast eller kiropraktor innan du tränar vad som gäller för just dig. Känns det ok i kroppen trots att du blivit rådd att göra annorlunda? Du kan prova, men all träning sker som sagt på egen risk.

7.3 JAG KOMMER ATT VARA BORTREST EN MINDRE/STÖRRE DEL AV KURSOMGÅNGEN, VAD GÖR JAG?

Kontakta studioägare Jenny Baldemar i förväg så finner vi ut en individuell lösning som passar bra för dig.

Handlar det om några enstaka pass går det att ta igen dessa genom att gå på andra lektioner under veckan inom samma kursperiod.

7.4 JAG HAR INTE KUNNAT TRÄNA PGA T EX. FÖRKYLNING ELLER FÖRSLITNINGSSKADA  – KAN JAG FÅ PENGAR TILLBAKA?

För att kunna få pengar tillbaka pga ovanstående orsaker är det ENDAST INLÄMNAT LÄKARINTYG som gäller. En anmälan på studion är bindande. Via anmälan upprättas ett avtal mellan kund och leverantör som garanterar att båda ska hålla sin del av avtalet, såväl ifråga om betalning som leverans av produkt. Ett tips är se till att ta igen dina missade pass i god tid, så du inte råkar bli sjuk och kanske missar dina chanser i slutet av kursperioden.

8. RABATTER & REDUCERADE PRISER

8.1 GÅ TVÅ ELLER FLER KURSER? = MÄNGDRABATT

För alla som går minst en kurs gäller 50 % rabatt på alla övriga kurser (utöver den dyraste) inom samma 8-veckorsperiod. Detta gäller även för gymnasieelever (mecenatkort), studenter och pensionärer, som dessutom har 20 % rabatt på den dyraste kursen. Var beredd att uppvisa giltig legitimation.

8.2 STUDENTRABATT, PENSIONÄRSRABATT

Rabatten gäller för pensionärer samt vid uppvisat aktuellt studentbevis. Gymnasieelever  (mecenatkort), folkhögskola/universitet ges 20 % rabatt på den dyraste kursen. Går du en Poledancekurs har du även stor rabatt på egenträningen (Open Pole) i studion utöver din klass. Under egenträningen har du fri tillgång till polestänger, träningsredskap och stretchmaterial medan du tränar.